Talvilomalla Karibialle – parhaat rannat listattiin

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leutona ja pimeänä joulukuuna voi vaihtoehtoisesti tehdä mielikuvitusmatkan auringon alle nojatuolissa meditoiden tai pakata matkatavarat laukkuun ja hypätä koneeseen. Karibian saaret kutsuvat luokseen trooppisen ilmaston avulla.

Thrillist-sivuston matkatoimittaja Matt Meltzer on nyt koonnut listan Karibian parhaimmista rannoista. Upean valkoisena hohtavat hietikot ja turkoosi vesi tekevät kaikki kaverisi kateelliseksi – mikäli se on yhtenä syynä lomamatkalle lähtemiselle. Joillekin riittää, että saa upottaa varpaat hiekkaan ja siemailla drinkkiä aurinkohattu päässä.

Bermudalla sijaitseva Horseshoe Bay on yksi Karibian puhtaimmista ja helpoiten löydettävissä olevista rannoista. Aitoa Karibian rantatunnelmaa tarjoilee myös Kuuban 20 kilometriä pitkä Varadero. Saint-Martinin 93 neliökilometrin kokoisen saaren suosituin ranta on Maho Beach.

Neitsytsaarista pienin on Jost Van Dyke -niminen paratiisi, jossa on nimensä mukainen White Bay. Rannan Soggy Dollar -baarissa on keksitty legendaarinen Painkiller-niminen drinkki. Toisella Santa Cruzin -saarella kannattaa puolestaan hypätä veneeseen ja matkustaa Buck Islandille nauttimaan rauhallisesta rantaelämästä. Kolmannelta Virgin Gordan saarelta listalle nousee The Baths -niminen laguuni.

Kuva, jonka @weizer1983 julkaisi

Puerto Ricossa on pakko tutustua mustan volkaanisen hiekan Playa Negraan, mikäli havittelee ikimuistoisia elämyksiä. Trinidadissa suositellaan Maracasin rantaa, ja Dominikaanisessa tasavallassa voi pulahtaa entisen kalastajakylän Playa Coson meriveteen. Jamaicalla kannattaa piipahtaa hippien suosimalla ja muutenkin legendaarisella Seven Mile Beachilla.

Kuva, jonka Ruth ? (@ruthx__) julkaisi

Turks- ja Caicossaaret kuuluvat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Vaikka alueelta on vaikea nimeä yhtä ja tiettyä paratiisirantaa, kannattaa pakolliseksi nähtävyydeksi ottaa Grace Bay. Myös 22 000 asukkaan St. John’s tarjoilee matkailijalle aidon luontokokemuksen Trunk Bay -rantansa avulla. Aruballa täytyy käydä ainakin Palm Beachilla, joka on listattu usein koko Karibian parhaimmaksi paikaksi. Jos haluaa päästä turistimassoja karkuun Bahamasaarilla, kannattaa suunnaksi ottaa Exuman ranta.