7 vähäkalorista terveysherkkua laihduttajille

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Painonhallinnan tueksi on kehitetty lukuisia eri ruokavalion muokkaamiseen keskittyviä laihdutuskuureja. Olipa kyseessä paasto, Atkinsin dieetti, hiilihydraatiton ruokavalio, South Beach -dieetti tai erittäin niukkaenergiainen ruokavalio, saa laihduttamiseen lisäpontta helposti liikunnan avulla. Entäpä silloin, jos salitreenit tai juoksulenkki eivät kiinnosta?

Yksi yleisistä terveysväittämistä liittyy niin sanottujen negatiivisten kalorien nauttimiseen. Uskomusten mukaan tiettyjen ruokien syöminen kuluttaa enemmän kaloreita kuin niissä on energiaa. Terveellisin vaihtoehto on syödä monipuolisesti eri ravintoaineita. Spoon University -sivusto on kuitenkin listannut vähäkalorisia ruokia laihduttamisen avuksi.

Esimerkiksi kuitupitoista selleriä voi napostella huoletta laihdutuskuurin aikana. Lisäksi sellerissä on runsaasti vettä. Sen sijaan vesimeloneissa on vettä peräti 90 prosenttia hedelmästä. Naposteluun sopiva meloni sisältää myös veren valko- ja punasoluja muodostavaa B-vitamiinia.

Omenat, tomaatit ja kurkut sopivat erinomaisesti laihduttajan ruokakaappiin. Hiilihydraattipitoisen perunan, pastan ja riisin voi korvata helposti parsakaalilla. Proteiinipitoisessa parsakaalissa on myös sinkkiä, joka auttaa ihon, hiusten ja kynsien hyvinvoinnissa. Jälkiruoaksi tai välipalaksi laihduttajan kannattaa valita greippi, jolla on todettu olevan terveysvaikutuksia ruoansulatuselimistössä, sydämen toiminnassa ja kolesterolin vähentämisessä.