Puutarhatonttu katosi – palasi 8 kuukauden päästä reissupäiväkirjan kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi puutarhatonttuihin liittyvä urbaani legenda kertoo hiippalakkisesta pihan koristeesta, joka katosi eräänä yönä. Myöhemmin tontun omistanut perhe sai kirjeitä ympäri maailmaa, ja kuorissa oli valokuvia nähtävyyksien edessä poseeranneesta puutarhatontusta. Legenda on jälleen tapahtunut oikeasti.

Ihmiset rakastavat kepposten tekemistä. Puutarhatonttujen maailmalla matkustaminen on yksi nerokkaimmista keinoista lyödä ihmisiä ällikältä. Kanadalaisen Bev Yorkin sinilakkinen puutarhatonttu katosi mystisesti viime vuonna. Tonttu palasi kuitenkin äskettäin omalle paikalleen, mutta mukana oli muovipussiin pakattu paperinivaska.

York huomasi, että tonttu oli päässyt ikimuistoiselle seikkailulle halki Pohjois-Amerikan Meksikoon saakka. Puutarhatontun edesottamukset oli valokuvattu ja kirjoitettu tarinan muotoon. Metro-lehden mukaan nainen ihastui pilasta ikihyvin, vaikka hänellä ei ole tietoa hauskan kepposen tekijästä.