Tutkijat paljastivat: Tästä syystä ihminen tarvitsevat juhlia!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset pitävät yhteen kokoontumisesta, juhlimisesta ja porukalla tanssimisesta. Yhdessä saman rytmin mukaan liikkuminen lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, mutta se ei kuitenkaan ole ainut syy siihen minkä vuoksi ihmiset tanssivat. Tutkimuksen mukaan ihmiset ovat aina juhlineet.

Ihmisen kehittymistä tutkivat psykologit uskovat, että jo ihmisten esi-isät ovat juhlineet aikoinaan yhdessä. Esi-isät ovat tutkijoiden mukaan kokoontuneet ryhmissä ja liikkuneet saman tahdin mukaan. Tanssiminen synnyttää liikkujissa energiaa, joka siirtyy ihmisten välillä tanssijasta toiseen ja kasvaa ryhmän keskellä.

Tutkimusta johtanut psykologi Émile Durkheim kertoi Science of Us -sivuston mukaan, että rytmikkäästi ja samassa tahdissa liikkuminen oli esi-isien tapa luoda suhteita toisiinsa, tutustua ja kommunikoida keskenään. Ihmisillä on siis luontainen juhlimisen ja yhdessä tanssimisen tarve, joka juontaa juurensa todella kauas. Tätä tarvetta kannattaakin kuunnella ja heittäytyä juhlissa uusien ystävien kanssa tanssilattialle rytmin vietäväksi.