Suomalaisten suosima aamiaisherkku onkin haitaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ovat tottuneet pitämään banaania terveellisenä ja kevyenä aamupalana, mutta totuus saattaa olla jotain muuta. Pelkän banaanin nauttiminen aamulla ei ole ravintoterapeutti Daryl Gioffren mukaan fiksua pitkällä tähtäimellä.

Banaaneissa on runsaasti sokeria, minkä vuoksi niistä saa nopean energialatauksen. Runsas sokerimäärä ja hedelmän happamuus kuitenkin johtavat siihen, että pelkän banaanin aamupalaksi nauttineen olo on pian jälleen väsynyt ja nälkäinen.

Banaanin sisältämä sokeri alkaa käymään ihmisen vatsassa, mikä puolestaan aiheuttaa ruoansulatuselimistön tukkiutumista. Daryl Gioffre kuitenkin kertoo Byrdie-sivustolle, ettei kaliumin, kuitujen ja magnesiumin kaltaisia terveellisiä aineita sisältävien banaanien syömistä kannata lopettaa täysin.

Aamupalalla banaanin kanssa kannattaa nauttia ruokaa, joka neutraloi hedelmän happamuuden. Tällaisia ovat terveellistä rasvaa sisältävät ruoat, kuten kaurapuuro, sokeriton jogurtti ja maapähkinävoi.