Tiesitkö? Nämäkin ruoat turvottavat vatsaa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Litteän vatsan haluavat tietävät yleensä sen, että heidän tulee syödä terveellisesti. Rasvaiset ruoat saavat vatsan tuntumaan turvonneelta, minkä vuoksi turvotusta laskiessaan tulisikin muistaa jättää ruokavaliosta ensimmäisenä pois esimerkiksi perunalastut, juusto ja öljyiset salaatinkastikkeet.

Järjellä pystyy helposti päättelemään, että epäterveelliset, rasvaiset ja sokeriset herkut eivät tee hyvää vatsalle. On kuitenkin käynyt ilmi, että myös useat terveelliset ruoat saavat vatsan turpoamaan. Daily Mail -lehden mukaan purjosipuli, tavallinen sipuli ja valkosipuli laittavat vatsan tuottamaan kaasuja, jotka saavat vatsan tuntumaan ja näyttämään turvonneelta.

Myös herneet, pavut, linssit, keräkaali, kukkakaali ja ruusukaali turvottavat vatsaa. Niissä on paljon kuituja ja ne aiheuttavat suolistossa ilmaa. Edellä luetellut kasvikset ovat toki terveellisiä, minkä vuoksi niiden syömistä ei tarvitse eikä kannata lopettaa. Jos kuitenkin haluaa päästä turvotuksesta eroon esimerkiksi juuri ennen jotakin tärkeää menoa, kannattaa kyseisiä ruoka-aineita välttää.