Stara kaali

Ruoka Terveys Viihdeuutiset

Tiesitkö? Nämäkin ruoat turvottavat vatsaa

Litteän vatsan haluavat tietävät yleensä sen, että heidän tulee syödä terveellisesti. Rasvaiset ruoat saavat vatsan tuntumaan turvonneelta, minkä vuoksi turvotusta laskiessaan tulisikin muistaa jättää ruokavaliosta ensimmäisenä pois esimerkiksi perunalastut, juusto ja öljyiset salaatinkastikkeet.

Järjellä pystyy helposti päättelemään, että epäterveelliset, rasvaiset ja sokeriset herkut eivät tee hyvää vatsalle. On kuitenkin käynyt ilmi, että myös useat terveelliset ruoat saavat vatsan turpoamaan. Daily Mail -lehden mukaan purjosipuli, tavallinen sipuli ja valkosipuli laittavat vatsan tuottamaan kaasuja, jotka saavat vatsan tuntumaan ja näyttämään turvonneelta.

Myös herneet, pavut, linssit, keräkaali, kukkakaali ja ruusukaali turvottavat vatsaa. Niissä on paljon kuituja ja ne aiheuttavat suolistossa ilmaa. Edellä luetellut kasvikset ovat toki terveellisiä, minkä vuoksi niiden syömistä ei tarvitse eikä kannata lopettaa. Jos kuitenkin haluaa päästä turvotuksesta eroon esimerkiksi juuri ennen jotakin tärkeää menoa, kannattaa kyseisiä ruoka-aineita välttää.

Viihdeuutiset

Hipstereiden uusin villitys – ulkoiluttavat kaalinkeriä narun päässä

Muotihipsterille on pääasia, että hän tekee tai edustaa jotain sellaista asiaa, josta muut eivät ole koskaan kuulleetkaan. Lopulta ilmiössä käy siten, että erikoisesta asiasta tuleekin niin yleinen, että se muuttuu valtavirraksi. Toisin sanoen hipsterit ovat parhaillaan valtavirtaa – niin hullulta kuin se kuulostaakin.

YouTube
YouTube

Erikoisena oleminen ei kuitenkaan ole kaikkien mielestä helppoa. Nyt osa kiinalaishipstereistä on masentunut ja jäänyt niin erikoisen yksinäiseksi, että he joutuvat etsimään itselleen seuraa kaupan vihannesosastolta. Tämä ei ole vitsi. Metro-lehti uutisoi noin kuukausi sitten kiinalaisista nuorista, jotka ulkoiluttavat kaaleja kaduilla hihnojen päässä ja perässään vetäen.

Kaalinulkoiluttajat tapaavat toisiaan kadulla ja siten löytävät itselleen seuraa. 17-vuotias Lui Ja Chen kertoo kaalin auttaneen häntä. Hän kertoo tunteneensa olonsa onnellisemmaksi kasvimaan tuotteen kanssa ulkoiltuaan. Nuorukainen sanoo, että kaalissa miellyttää sen helppous, koska kasvi ei hauku tai vaadi erityishoitoa. Kaalin voi heittää lenkin jälkeen roskiin.

http://metro.co.uk/2014/05/02/chinese-teens-taking-cabbages-for-walks-to-get-over-loneliness-4716551/