Ihmisten ja avaruusolioiden välissä kielimuuri – tältä uutuusleffa näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa elokuvissa ja sarjoissa avaruusolennot puhuvat sujuvaa englantia siitäkin huolimatta, että ne saapuvat valovuosien päästä. Tulevan Arrival-elokuvan tuoreessa trailerissa ihmisillä ei sen sijaan ole kielimuurin vuoksi hajuakaan, mitä maapallolle ilmestyneet avaruusolennot haluavat.

Ted Chiangin novelliin perustuvassa elokuvassa Amy Adamsin esittämä kielitutkija yrittää selvittää, voisivatko ihmiset ja Maapallolle saapuneet avaruusolennot löytää yhteisen kielen. Samaan aikaan ihmiskunta on sodan partaalla, sillä kaupunkien ylle ilmestyneet oudot alukset aiheuttavat levottomuuksia ja epäluuloja.

Arrival-elokuvan ohjaajana toimii Denis Villeneuve, joka muistetaan arvostusta keränneistä elokuvistaaan Sicario, Vangitut ja Enemy. Elokuvan ensi-ilta on Yhdysvalloissa 11. marraskuuta 2016.