Mies kuoli säkkipillin soittoon – uskomaton syy selvisi liian myöhään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Skotlantilaiseen kansanmusiikkiin useimmiten yhdistetty säkkipilli on tuhansia vuosia vanha soitin, jonka soittaminen vaatii runsasta harjoittelua. Manchesterin yliopistollinen sairaala tiedottaa nyt tapauksesta, jossa säkkipilliä ammatikseen soittanut mies kuoli instrumentissa eläneeseen sieneen. Sieni levisi miehen keuhkoihin.

Raportin mukaan 61-vuotias mies oli kärsinyt kuivasta yskästä ja hengitysongelmista. Tautia oli hoidettu seitsemän vuotta. Lopulta mies ei pystynyt enää kävelemään edes 20 metriä kerrallaan ja hän päätyi sairaalahoitoon. Miehen tautia ryhdyttiin tutkimaan tarkemmin kun selvisi, ettei hän tupakoinut, omistanut lintuja tai asunut hometalossa.

Hän kuitenkin soitti päivittäin säkkipilliä. Miehen oireet helpottivat, kun hän luopui soittamisesta kolmen kuukauden ajaksi Australiassa matkustettuaan. Lääkärit ottivat miehen soittimesta näytteitä ja niiden perusteella säkkipillissä kasvoi useita erilaisia sieniä. Mikäli asia olisi selvinnyt aiemmin, olisi miehen henki voitu mahdollisesti pelastaa, CNN uutisoi.