Facebookin uudistus raivostuttaa – 80 prosenttia tyrmää välittömästi!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook suunnittelee käyttäjien aikajanalla julkaistaviin videoihinsa ominaisuutta, joka ei ole monien käyttäjien mieleen. Yhteisöpalvelun kokeiluasteella olevan uudistuksen myötä videoiden ääni kuuluisi nimittäin automaattisesti, kun videot lähtevät pyörimään aikajanalla.

Tähän asti Facebook-syötteessä jaetut videot ovat olleet automaattisesti vaimennettuja. Ne ovat lähteneet itsestään käyntiin, mutta vasta käyttäjä on voinut klikata halutessaan äänet päälle. Uudistusta on kokeiltu toistaiseksi Facebookin australialaisten käyttäjien keskuudessa. Facebookin mukaan kokeilulla halutaan parantaa videoiden katselukokemuksia sivustolla.

Yhteisöpalvelun oman kyselyn perusteella 80 prosenttia käyttäjistä reagoi negatiivisesti mainosvideoiden käynnistyessä automaattisesti äänet päällä. Facebookin tiedottaja kuitenkin kertoo Mashable-sivustolle, että uudistuksen toteutuessa käyttäjä voisi kytkeä ominaisuuden kokonaan pois. Tämä onnistuisi käyttäjäprofiilin Asetukset-kohdasta. Tämä muutos kannattaa tehdä heti, kun äänelliset videot otetaan palvelussa käyttöön.