Retkeilijän painajainen videolle – tuhannet sääsket ympäröivät miehen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Siinä missä suomalaisten riesana ovat kesäisin hyttyset, vaivaavat skotteja vuosittain pienet sääskien heimoon tunnetut ötökät. Suurissa parvissa lentävät ötökät purevat hyttysten lailla ihmisiä imeäkseen heidän verta.

Facebookin Falkirk Outdoors -sivulla jaetulla videolla nähdään kaikkien skotlannin ylämailla liikkuvien retkeilijöiden painajainen. Siinä pyöräilijä on joutunut tuhansista hyönteisistä koostuvan parven ympäröiväksi. Mies esittelee kameralle käsiään, jotka ovat muuttuneet punertaviksi puremien vuoksi.

Skotlannin johtava sääskiasiantutkija Alison Blackwell kuvailee näkyä Daily Record -lehden mukaan pahaksi. Hänen mukaansa verta imevien hyönteisten määrä on ollut tänä vuonna huomattavasti suurempi kuin edellisinä vuosina. Skotlannin luonnossa liikkumista suunnittelevien kannattaa siis varata mukaansa runsain määrin vahvaa hyönteiskarkotinta.