88 miljoonan euron aarre tyynyn alla – kalastaja ei uskaltanut paljastaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Filippiineiltä on löydetty jättiläismäinen helmi, jonka uskotaan olevan maailman suurin laatuaan. Jättiläismäinen helmi painaa hurjat 34 kiloa, ja sen arvoksi arvioidaan useita kymmeniä miljoonia euroja.

Tapauksen hämmästyttävyyttä lisää helmen tarina. Paikallinen kalastaja löysi kiven kymmenen vuotta sitten Palawanin saaren rannikon tuntumasta. Taikauskoinen mies säilytti helmeä ränsistyneen kotinsa sängyn alla, uskoen sen tuovan hyvää onnea.

Kalastaja joutui muuttamaan pois kodistaan viime vuonna sattuneen tulipalon seurauksena. Daily Mail -lehden mukaan mies toimitti helmen paikalliseen matkailutoimistoon, jonka henkilökunta selvitti sen todellisen arvon.

Bayronic Peark -helmen uskotaan olevan noin 100 miljoonan dollarin, eli yli 88 miljoonan euron arvoinen. Tähän asti maailman suurimman helmen ennätystä pidellyt kivi on 6,4 kilon painoinen ja 30 miljoonan euron arvoinen.