Tutkimus paljasti: ”Blondeilla enemmän valtaa työelämässä”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että blondeilla on hauskempaa, mutta tutkimuksen mukaan tämä ei ole ainoa asia mitä vaaleahiuksisilla naisilla on verrattuna tummempiin naisiin. Yahoo kertoo tutkijoiden tekemästä huomiosta, jonka mukaan vaaleahiuksisilla naisilla on enemmän valtaa työelämässä.

Professorit Jennifer Berdahl ja Natalya Alonso tekivät tutkimuksen, jossa he halusivat selvittää naisten hiustenvärin vaikutukset työelämään ja heidän asemaansa työpaikalla. Kävi ilmi, että suurimmalla osalla vaikutusvaltaisissa asemissa työpaikallaan työskentelevistä naisista oli vaaleat hiukset.

Tutkijoiden mukaan vaaleahiuksisten menestyminen on monien asioiden summa. Vaaleahiuksisia pidetään yhteistyökykyisempinä, kiltimpinä ja vähemmän uhkaavina kuin tummempia kilpasiskoja, minkä vuoksi heidän nousemisensa urallaan voi saada työpaikalla enemmän kannatusta.

Berdahl selittää vaaleahiuksisten menestymistä myös puhtaasti ulkonäköseikoilla. Monissa kulttuureissa vaaleahiuksisia naisia pidetään kauniina. Useiden tutkimusten myötä on nähty, että kauniit ihmiset puolestaan menestyvät paremmin ja saavat enemmän tilaisuuksia menestymiseen kuin henkilöt, joita ei pidetä viehättävinä. Tämän vuoksi vaaleahiuksisten naisten on luultavasti helpompi saavuttaa korkeampi asema omassa työympäristössään.