Irakin armeija haluaa tuhota Isisin aseistetuilla roboteilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sotilaskäyttöön suunniteltuja ja raskaasti aseistautuneita robotteja on nähty populaarikulttuurissa jo vuosikymmenten ajan. Nyt Irakin armeija on ottamassa käyttöön tosielämän tappajarobottia kamppaillakseen terrorismia vastaan.

Alrobot on pienen henkilöauton kokoinen robotti, joka on varustettu neljällä kameralla, konepistoolilla ja raketinheittimellä. Tankkia muistuttavaa konetta voidaan ohjata esimerkiksi kannettavalla tietokoneella noin kilometrin kantomatkan päästä.

Irakin armeija suunnittelee käyttävänsä Alrobotia Isis-terroristijärjestön vastaisessa taistelussa. Robotti esiteltiin julkisuudessa ensimmäistä kertaa aiukaisemmin tänä vuonna Baghdadissa järjestetyillä turvallisuus- ja puolustusmessuilla.