Tutkijat: Tässäkö merkki toisesta sivilisaatiosta avaruudessa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunta on kautta aikojen pohtinut kuumeisesti onko maailmankaikkeudessa elämää myös muualla kuin maapallolla. Tutkijat ovat haravoineet jo vuosikymmenten ajan avaruutta odottaen merkkejä elämästä muilla planeetoilla, ja nyt on paljastunut löydös, joka voi viitata toiseen sivilisaatioon.

Tutkijat rekisteröivät venäläisellä RATAN 600 -radioteleskoopilla jo viime vuonna kaksi sekuntia kestäneen radiosignaalin, josta kerrottiin suurelle yleisölle vasta nyt. Oheisessa kuvassa nähtävä singnaali vastaanotettiin 94 valovuoden päästä Herkuleen tähtikuviossa sijaitsevan HD164595-tähden suunnalta.

Tähti muistuttaa pitkälti Aurinkoa, ja sitä voi kiertää maapallon kaltaisia asuttuja planeettoja. Toistaiseksi alueelta on havainto vain yhdestä noin Neptunuksen kokoisesta planeetasta.

Radioteleskoopin saama suunta signaalille on melko suuntaa-antava, joten nyt tutkijat joutuvat ottamaan alueen erityisen tarkkaan seurantaan mahdollisia uusia signaaleja varten. Vielä toistaiseksi tiedot toisesta sivilisaatiosta ovat vain veikkauksia, mutta sellaisen olemassaolo on kuitenkin mahdollinen.