Uskomaton näky Keravalla – tätä ihmetellään ulkomailla saakka!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Keravalla sijaitsee keltainen Galleria Allin talo, joka on entinen puuseppä Svenskin talo. Aikoinaan talvisodassa pommitettu talo on saanut nyt kuitenkin uuden kirkkaan värin pinkistä virkkaustyöstä, mikä on kerännyt ihmisiä talon lähelle ihastelemaan näyttävää teosta.

Puolalainen maailmankuulu virkkaustaiteilija Agata Oleksiak tunnetaan paremmin nimellä Olek. Olek asuu New Yorkissa taideteoksiaan tehden, mutta saapui Suomeen verhoamaan keravalaisen Galleria Allin talon kirkkaan pinkkiin virkkaustaiteeseen.

Olek sai apua Keravalla asuvista maahanmuuttajista, jotka koostuivat suurimmaksi osaksi Boredpanda-sivuston mukaan ukrainalaisista ja syyrialaisista naisista. Pinkkiin verhottu talo seisoo nyt Keravalla merkkinä toivosta ja siitä, että ihmisten tulisi pitää yhtä ja puhaltaa yhteisönä samaan hiileen.

Thank you #Kerava. You've been good to me

Kuva, jonka olek (@oleknyc) julkaisi

Day one. Yes it's raining…sun pls come back??? #Kerava #ourpinkhouse

Kuva, jonka olek (@oleknyc) julkaisi

#ourpinkhouse in #Kerava is ready. Come join us on Sunday 2-4pm for tea time with #Olek #finland

Kuva, jonka olek (@oleknyc) julkaisi

#artistportrait by #EmiliaKangasluoma / #HelsinginSanomat #kerava #finland #ourpinkhouse

Kuva, jonka olek (@oleknyc) julkaisi