Koululaiset söivät maailman tulisimpiin kuuluvaa chiliä – useita sairaalaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Ohiossa sijaitsevassa koulussa syntyi paniikki, kun noin 40 oppilasta söi maailman tulisimpiin lukeutuvaa chiliä. Viisi Milton Union Middle Schoolin oppilasta jouduttiin toimittamaan sairaalaan chilin aiheuttamien allergisten oireiden vuoksi.

Tapahtumat saivat alkunsa perjantaina 2. syyskuuta, kun yksi oppilaista toi kouluun Bhut Jolokia -nimellä tunnettua chiliä. Hän jakoi niitä 11-14 -vuotiaille lapsille. Poliisit ja pelastushenkilökunta hälytettiin paikalle, kun oppilailla alkoi esiintyä ihottumaa, hikoilua, silmien vetistymistä ja yleistä epämukavuutta.

– Joimme ainakin 10 tölkillistä maitoa, koulussa opiskeleva Cody Schmidt kuvaili Independent-lehdelle.

Viranomaisten mukaan oppilaat söivät chiliä vapaaehtoisesti. Chilin paikalle tuoneen oppilaan henkilöllisyys on koulun henkilökunnan tiedossa. Toistaiseksi on epävarmaa, tullaanko lasta rankaisemaan teostaan.

Bhut Jolokia lukeutuu maailman tulisimpiin chileihin. Sen voimakkuus yltää miljoonaan skovilleen. Bhut Jolokia nimettiin maailman tulisimmaksi chiliksi vuonna 2007, kunnes Carolina Reaper syrjäytti sen vuonna 2013.