Nainen löysi outoja painaumia rannalta – paljastuivat dinosauruksen jalanjäljiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen nainen huomasi Broomen kaupungin lähellä sijaitsevalla uimarannalla todelliseen muinaisjäänteeseen. Suositulta Cable Beachin rannalta löytyi nimittäin yllättäen satoja miljoonia vuosia vanhoja dinosauruksen jalanjälkiä.

– Laitoin jalkani sen päälle, ja voi vain kuvailla tunteneeni erittäin vahvan energian, jäljen löytänyt Bindi Lee Porth kuvailee paikalliselle ABC Local Radio -kanavalle.

Jalanjäljet kuuluvat Tyrannosaurus Rexin sukuiselle, mutta pienemmälle dinosaurukselle. Broomen rannikolta on ennenkin löydetty 130 miljoonaa vuotta vanhoja jälkiä. Aikaisemmin niitä ei kuitenkaan ole löydetty Cable Beachin suosituimmalta turistialueelta.

– Täällä käy päivittäin ihmisiä. Siksi luulin, etteivät jäljet voi olla aitoja. Ajattelin, että paikalla olisi kylttejä jotka ilmoittaisivat ihmisille dinosaurusten jäljistä, Porth kertoo.

Paleontologi Steve Salusburyn mukaan suurin osa alueelta löytyneistä jalanjäljistä on kuulunut pitkäkaulaisille sauropodeille. Hän uskoo nyt löydettyjen jalanjälkien kuuluneen noin kaksimetriselle petodinosaurukselle.

– Se ei ollut valtava, mutta sen verran iso, että et olisi halunnut kohdata sitä liitukaudella, Salusbury kuvailee ABC News -uutissivustolle.