Pikkupoika kokeili 8 G:n voimia taitolennolla – tajuhan siinä lähti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lentokoneen ohjaajaan kohdistuu taitolennossa ja sotilasilmailussa suuria kiihtyvyysvoimia. Uusimmissa hävittäjälentokoneissa pystytään saavuttamaan pitkäkestoisia ja jopa yli 10 G:n kiihtyvyyksiä. Ilman kokemusta ja tehokasta suojausta tajun menetyksen todennäköisyys kasvaa mitä kovemmaksi G-voimat kasvavat.

Nyt videolla nähdään miten 12-vuotias Riley-niminen poika kestää 8 G:n voimia taitolennolla. Lentäjä Texillä oli tarkoituksenaan Saada poika tajuttomaksi, ja siinä hän myös onnistui. Poika alkaa innostumaan ja hymyilemään kaarteessa, kunnes hänen kasvonsa menevät lopulta veltoksi ja poika menettää tajuntansa.

Kun Riley herää, hän hymyilee taas innoissaan. Positiivinen G-kuorma pakkaa henkilön veren jalkoihin, jolloin näkö alkaa harmaantua ja näkökenttä muuttua putkimaiseksi. Tämän jälkeen henkilö menee hetkellisesti tajuttomaksi ellei hänellä ole kokemuksen kautta tullutta G-voimien sietokykyä tai kunnollista G-suoja-asua yllään.