Playstation 4 -konsolista kaksi uutta versiota

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sonyn Playstation 4 ilmestyi markkinoille vasta muutama vuosi sitten, mutta laitteesta on jo nyt tulossa kaksi uutta versiota. Yhtiö julkisti taannoisessa Playstation Meeting 2016 -tapahtumassa uudet Playstation 4 Pro ja Playstation 4 Slim -konsolit.

Playstation 4 Pro on tehokkaampi versio alkuperäisestä laitteesta. Laite on suunnattu erityisesti 4K -televisioiden omistajille, ja se tulee tukemaan HDR-videota. Konsolin prosessorin kerrotaan olevan aikaisempaa parempi.

10. marraskuuta kauppoihin ilmestyvä Playstation 4 Pro tulee maksamaan noin 399 euroa. Pro-konsolin ei ole tarkoitus korvata alkuperäistä Playstation 4 -konsolia. Sonyn mukaan samat pelit tulevat toimimaan jatkossakin kummallakin laitteella.

Playstation 4 Slim on puolestaan kevyempi ja pienikokoisempi versio alkuperäisestä konsolista. Laite on myös hiljaisempi ja energiaystävällisempi kuin vuonna 2013 kauppoihin ilmestynyt Playstation 4. Slim-malli ilmestyy 15. syyskuuta 299 euron hintalapulla varustettuna.

Sony ei ole ainoa konsolivalmistaja, joka on tuomassa markkinoille tehokkaamman version tuoreimmasta laitteestaan. Microsoft ilmoitti E3-messuilla julkaisevansa vuonna 2017 Project Scorpio -työnimellä varustetun päivitetyn version Xbox One -konsolista.