Ihmiset piirsivät ulkomuistista polkupyörän – tältä näyttäisivät oikeasti

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Ihmisten kyky piirtää esimerkiksi autoja ja polkupyöriä ulkomuistista on usein melko heikko, vaikka kyse on aivan arkipäiväisistä tuotteista. Suunnittelija Gianluca Gimini käynnisti taannoin projektin, jossa eri ikäiset ihmiset saivat piirtää paperille polkupyörän sellaisena kuin sen muistivat.

Yhteensä Gimini sai Velocipedia-projektiinsa 376 piirrosta, joiden pohjalta hän päätti toteuttaa ihmisten näkemykset polkupyöristä 3D-kuvina, ja tulokset olivat samaan aikaan sekä hauskoja että näyttäviä. Katso kaikki tulokset tästä linkistä.

Nuorin polkupyörän piirtänyt oli kolmevuotias ja vanhin 88-vuotias. Ensivaiheessa kuvat ovat siis vain kolmiulotteisia luonnoksia, mutta jotkut polkupyöristä voidaan toteuttaa myös käytännössä.