Asteroidi nimettiin Freddie Mercuryn mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1991 menehtyneen Queen-yhtyeen vokalistin, Freddie Mercuryn 70. syntymäpäivää vietettiin maanantaina 5. syyskuuta. Sen kunniaksi kuuluisan laulajan mukaan on nyt nimetty taivaankappale.

Ennen nimellä Asteroid 17473 tunnettu asteroidi sai Minor Planet Center -järjestön toimesta uuden nimen Freddiemercury. Nimeämisen ilmoitti astrofyysikkonakin tunnettu Queen-yhtyeen kitaristi Brian May tuoreella Youtube-videollaan.

Marsin ja Jupiterin välisellä asteroidivyöhykkeellä sijaitsevaa taivaankappale on noin 3,5 kilometrin levyinen. Kohdetta on siis mahdotonta havaita ilman suurikokoisen teleskoopin apua.

Aasteroidin nimeäminen edesmenneen Mercuryn mukaan on osuvaa, sillä avaruusaiheiden sivuaminen ei ollut harvinaista Queenin kappaleiden sanoituksissa. Esimerkiksi Don’t Stop Me Now -hitissä Mercury laulaa ”I’m a shooting star leaping through the sky”, eli ”olen taivaan halki hyppäävä lentotähti”.