Pohjoiskorealainen 6 tähden hotelli kuin vankila – turistit paljastivat kauhukokemuksensa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ulkopuolisen silmin Pohjois-Koreaa sävyttää menneiseen aikaan jämähtänyt maailma, jonka sisälle ei pääse kukaan ulkopuolinen. Maahan on kuitenkin mahdollista matkustaa, mikäli on valmis ottamaan vastaan kulttuurishokkeja. Turistit kertovat kokemuksistaan muun muassa TripAdvisorissa.

Pohjois-Korean pääkaupunki Pjongjangissa sijaisteva luksushotelli Ryanggang on luokiteltu peräti kuuden tähden majoituspalveluksi. Kokemusperäisiin arvosteluihin perustuva TripAdvisor-sivusto paljastaa, että hotellin olosuhteet muistuttavat enemmän vankilaa kuin VIP-tasoista majoitusliikettä.

Hotellissa ei tule lämmintä vettä kuin tunnin ajan aamulla ja illalla eikä sängyissä ole patjoja. Kommunismi loistaa läsnäolollaan.

Hotellissa ei arvostelujen mukaan toimi sähköt kuin satunnaisesti. Eräs turisti kertoo, että hotelli soveltuu ihmiselle, joka haluaa kokeilla haasteellista elämää testimielessä. Toinen käyttäjä kertoo, että likainen ja kylmä hotelli on täynnä aivopesua ja auttaa ymmärtämään, kuinka erilaisessa maailmassa pohjoiskorealaiset elävät länsimaihin verrattuna.