Muistatko Barbie Girl -ysärihitin? Aqua palaa esiintymislavoille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1990-luvun lopussa varttuneet eivät ole voineet välttyä kuulemasta tansalaiskokoonpano Aquan Barbie Girl -hittiä. Vuonna 1997 ilmestyneessä eurodance-hitissä laulettiin Barbie-nuken arjesta ironisella otteella.

Ensi vuonna Barbie Girl -hitin julkaisusta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Aqua onkin ilmoittanut tekevänsä juhlan kunniaksi comeback-kiertueen kotimaassaan Tanskassa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tuleeko yhtyeen paluu rajoittumaan pelkkään Tanskan kiertueeseen, vai onko odotettavissa keikkoja myös muissa maissa.

Aquan Barbie Girl oli ilmestymisaikoinaan maailmanlaajuinen jättihitti. Kaikki eivät olleet kappaleesta innoissaan, sillä leluyhtiö Mattel-nosti MCA-levy-yhtiötä vastaan oikeusjutun tavaramerkin loukkaamisesta. Syytteet kuitenkin hylättiin myöhemmin oikeuden tuomarin toimesta.