Älyhotelleissa voi nyt tilata aamupalaa Sirin avulla

Digi Lux Matkailu · Terhi Piiroinen

”Hei Siri, tilaisitko minulle aamupalaa”, saattaa olla lause, joka kaikuu tulevaisuuden hotelleissa. Siri on iOS-laitteiden avustaja, joka ottaa vastaan äänikomentoja. Nyt hotellihuoneisiin kaavaillaan älylaitteiden avulla tapahtuvia toimintoja.

Robottihovimestarit, sähköiset sisäänkirjautumiset, oven avaaminen puhelimella ja äänikomennoilla toimivat huoneet ovat pian arkipäivää hotelleissa. JustLuxe-sivuston mukaan Bostonissa, Santa Clarassa ja Kaliforniassa on meneillään muutaman hotellin testihanke, jossa vieraille tarjotaan ohjelmoitu iPad käyttöön. Tablettitietokoneen avulla vieraat voivat pyytää Siriltä palveluksia.

Sirin äänikomentojen avulla voi muun muassa säätää huoneen lämpötilaa, pyytää televisiosta Stranger Things -sarjaa Netflixin kautta tai tilata ruokaa. Siri antaa myös tarvittaessa matkavinkkejä kaupunkiin. Toisin sanoen, ihmisten ei tarvitse pian eväänsä letkauttaa nautintojen eteen.