Uusi sovellus ehkäisee kiusaamista ja syrjintää koulujen ruokaloissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Puhelinsovellusten avulla voi nykyisin etsiä seuraa helpommin kuin koskaan aiemmin. Treffipalveluiden lisäksi on olemassa applikaatioita, joissa samanhenkiset ihmiset voivat vaihtaa yhteystietoja ja tutustua toisiinsa. Amerikkalainen teini on nyt laatinut sovelluksen, jonka avulla voi etsiä lounasseuraa.

Harva haluaa nauttia ruokatuntiaan yksin. Tätä mieltä on ainakin 16-vuotias Natalie Hampton, joka julkaisi äskettäin Sit With Us -nimisen mobiilisovelluksen. Ohjelman avulla on tarkoitus löytää juttuseuraa esimerkiksi koulun lounastunnin ajaksi, jotta ruokailua ei tarvitsisi nauttia yksin. Syrjintää ehkäisevä applikaatio on saanut huikean vastaanoton.

Kalifornian Sherman Oaksista kotoisin oleva neitokainen sai idean palvelulle istuttuaan koko seitsemännen luokan ruokatunnit yksin. Sovelluksen avulla pyritään ehkäisemään kiusaamista ja rikkomaan sosiaalista rajoittuneisuutta. Moni haluaisi itselleen juttukaverin ruokalaan, mutta kaikki eivät uskalla lähestyä ihmisiä kasvokkain torjumisen pelossa, Huffington Post uutisoi.