10 niksiä miten opit vieraita kieliä helpommin

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englannin kielellä pärjää tänä päivänä lähes missä maassa tahansa. Jos kuitenkin haluaa opetella vierasta kieltä ilman oppikirjoja ja kursseja, sen pystyy tekemään melko helposti matkan ohessa. Elite Daily listasi parhaat vinkit siihen miten vierasta kieltä pystyy opettelemaan ennen matkaa ja matkan aikana.

1. Käytännölliset sanonnat ja ilmaukset

Opettele vieraalla kielellä ennen matkaa muutamia käytännöllisiä ilmauksia. Opeteltaviin asioihin voi listata esimerkiksi reitin kysymisen ja ymmärtämisen, hinnan kysymisen, numeroita, ravintoloiden ja automaatin sijainnin kysymisen.

2. Sanonnat, jotka auttavat hätätilanteissa

Opi kysymään apua, poliisia, lääkäriä ja lähintä apteekkia.

3. Sanakirja

Lataa jokin sanakirjasovellus puhelimeesi. Siitä tulee olemaan matkan aikana paljon hyötyä.

5. Yritä puhua kieltä humalassa

Jos et uskalla käyttää oppimiasi sanontoja, kokeile muutaman paikallisen oluen jälkeen hyödyntää saamaasi rohkeutta ja sano paikallisille aina tilaisuuden tullen kaikki osaamasi asiat paikallisella kielellä. Kirosanat ja muut epäsoveliaat ilmaukset kannattaa kuitenkin jättää pois.

6. Päiväkirja

Kirjoita joka päivä jotain muistiin päiväsi kulusta uudella kielellä. Näin muistat päivän aikana käyttämäsi ilmaukset vielä myöhemminkin.

7. Jutustelu

Opettele vastaamaan yleisimpiin kysymyksiin, joita arvelet paikallisten sinulta kysyvän. Näitä ovat muun muassa matkasi pituus, kotimaasi, seuraava kohteesi ja mitä teet työksesi.

8. Yritä pärjätä ilman englannin kieltä

Yritä kaikissa mahdollisissa tilanteissa pärjätä ilman englannin kieltä, että saat lisää varmuutta oppimiesi ilmauksien sanomiseen.

9. Netflix

Katso televisiota ja elokuvia vieraan kielen tekstityksellä tai katso paikallisia ohjelmia tekstityksellä, jonka ymmärrät. Yritä opetella dialogista kuulemiasi ilmauksia.

10. Podcastit

Jos löydät haluamallasi kielellä verkosta podcasteja tai muita kuunneltavia opetusnauhoja, kuuntele niitä lomasi aikana oppiaksesi aktiivisesti lisää kieltä joka päivä.