Dinosaurukselta löydettiin mullistava uusi ominaisuus: ”Riitti hämäämään saalistajia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tiedemiehet ovat tehneet mielenkiintoisen löydöksen, sillä he uskovat löytäneensä maailman ensimmäisen väriä vaihtaneen dinosauruksen jäännökset. Tutkimusten mukaan tämä Psittacosaurus kykeni vaihtamaan ihonsa väriä tarpeen mukaan kuin kameleontti ikään. Vastaavaa ominaisuutta ei ole koskaan aiemmin havaittu dinosauruksilla.

Splash
Splash

Psittacosauruksen ominaisuuden havaitsi Bristolin yliopiston tutkijaryhmä. Heidän mukaansa kyseessä oli kyky naamioitua mahdollisimman pienen ja matalan näköiseksi muuttamalla yläosan väriä tummemmaksi ja alaosan väriä vaaleammaksi. Värin muutos riitti hämäämään saalistajia.

Tutkija Jakob Vintherin mukaan Triceratopsien esi-isänä toimineet Psittacosaurukset olisivat olleet kokonsa puolesta hyviä lemmikkejä, elleivät ne olisi jo kuolleet sukupuuttoon noin 120 miljoonaa vuotta sitten.

Splash
Splash