Tutkimus: ”Parrakkaat miehet parempia kumppaneita”

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tuuhea metsuriparraksi kutsuttu miesten partamuoti sai alkunsa muutama vuosi sitten, minkä jälkeen monet miehet kasvattivat itselleen pitkän parran jos vain suinkin siihen kykenivät. Tutkimusten mukaan trendi oli miehille melko suotuisa, sillä naiset pitävät parrakkaita miehiä potentiaalisimpina kumppaneina.

Tutkimuksessa naisille näytettiin kuvia samasta miehestä, jolla oli kuvissa eri pituinen parta. Miehen kasvoilla oli kuvissa hieman partaa, pitkä tuuhea parta sekä täysin parrattomat kasvot. Kävi ilmi, että parrakkaana mies oli naisten silmissä kaikkein viehättävin.

Naisten mielestä tuuheapartaisena mies oli kaikkein komeimmillaan ja vaikutti potentiaalisimmalta kumppanilta pitkää parisuhdetta ajatellen. Toiseksi viehättävimmillään mies oli naisten arvostelujen mukaan kuvissa, joissa miehellä oli lyhyt parta tai kevyt parransänki.