Toimittaja vuokrasi luksuskellon käteensä – sai parempaa palvelua

Lux Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Thrillist-lehden toimittaja vuokrasi ranteeseensa kalliin kellon. Hän halusi testata maailmalla matkatessaan, kohdeltaisiinko häntä eri tavalla kalliin esineen takia. Koe yllätti miehen, sillä kello näytti nostavan rivitoimittajan automaattisesti niin sanotusti parempien Kemppaisten joukkoon.

Toimittaja Matt Melzer katsoo kellonajan normaalisti puhelimensa näytöltä. Hän halusi kuitenkin testata rannekellon voimaa, ja vuokrasi käteensä kuukauden ajaksi luksukellon. Mies sai käteensä Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphen, jonka myyntihinta on noin 10.000 euroa. Kello auttoi häntä saavuttamaan erikoiskohtelua muun muassa lentokentillä ja ravintoloissa.

Kerran hänen lentonsa oli peruttu myrskyn vuoksi Teksasin Houstonista Floridan Miamiin. Kaikille samalla lennolla olleille matkustajille sanottiin, että heidän tuli odottaa terminaalissa yön yli seuraavan päivän lentoa. Melzerin kohdalla tehtiin poikkeus. Lentovirkailija vilkaisi miehen kelloa ja kysyi, kuuluiko hän lentoyhtiön parempiin asiakkaisiin. Toimittaja vastasi kieltävästi, mutta sai seuralaisineen lennon Miamiin jo samalle päivälle. Muut joutuivat odottamaan lentokentällä.

Hän meni luksuskello ranteessaan myös haastattelemaan laivayhtiön edustajaa Espanjaan. Tavallisen haastattelun sijaan miehelle tarjottiin kaksi ökyillallista korkealuokkaisessa ravintolassa yhtiön piikkiin. Toimittaja huomasi myös saavansa uudenlaista huomiota naisilta, parempaa palvelua hotelleissa ja ilmaisia juomia lennoilla. Melzer arvelee, että kellon lisäksi syynä oli hänen itsevarmempi asenteensa, joka nousi kalliin ajannäyttäjän myötä.