Järkyttävä tarina parisuhdeväkivallasta leviää: ”Lapselle selitin että törmäsin oveen”

Ohhoh! · Stara.fi

Parisuhde- ja perheväkivalta on noussut viime vuosina yhä useammin julkiseen keskusteluun, mutta yhä edelleen siitä puhutaan liian vähän ja liian moni uhri pitää tiedot tapauksista itsellään syystä tai toisesta. Nyt kangasalalainen perheenäiti on päättänyt antaa kasvot asialle.

Nainen julkaisi aiemmin tällä viikolla Facebookissa järkyttävän valokuvan itsestään väkivallan uhrina ja sen yhteydessä oman kertomuksensa asiasta.

– Ensimmäisen iskun/lyönnin antaa helposti anteeksi. Toisen lyönnin jälkeen uskoin edelleen että toinen voi muuttua vaikka naama oli mustelmilla ja turvoksissa. Lapselle selitin että törmäsin oveen. Tätä ”toista” vaihetta jatkui jonkun aikaa ja edelleen syy oli ovessa, perheenäiti kirjoittaa.

Parisuhdeväkivalta ei kuitenkaan jäänyt vielä tuohon, sillä pahin oli vasta edessä.

– Kunnes.. Päässä naksahti, minut hakattiin päin seinää, lyötiin päätä lipaston kulmaan, hypittiin päällä kengät jalassa murskaten kylkiluita ja naurettiin päälle: olet tyhmä! Sitä hakkaamista, kuristamista, päälle hyppäämistä kestin tajuttomuuteen asti kunnes rakas poikani heräsi ja näki. Näki mitä? Äiti makaa verissään lattialla tajuttomana.. Meni vessaan ja lukitsi itsensä sinne, soitti 112.

Tähän mennessä kirjoitus on saanut suuret mittasuhteet, sillä siihen on reagoitu yli 22.000 kertaa ja kommentteja on kertynyt lähes 7.000. Luvut osoittavat, että aihe koskettaa monia suomalaisia. Moni kommentoineista on toivonut, että tämän päivityksen jälkeen asia otettaisiin entistä vakavammin, ja että siitä alkaisi myös aiempaa näkyvämpi julkinen keskustelu.