Hakkeroi iPhone – saat miljoonapalkkion!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tietoturvayhtiö Zerodium on luvannut jättisumman rahaa henkilölle, joka onnistuu paljastamaan haavoittuvaisuuksia Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmässä. Yhtiön kerrotaan nostaneen tarjoamaansa palkkiota 1,5 miljoonaan dollariin.

Zerodium peräänkuuluttaa erityisesti nollapäivähaavoittuvuuksia, jotka mahdollistavat niin kutsutun jailbreakin etänä. Jailbreakilla voidaan purkaa käyttöjärjestelmän rajoituksia ja samalla altistaa laite haittaohjelmille.

Nollapäivähaavoittuvuuksilla tarkoitetaan tietoturva-aukkoja, joihin ei ole vielä saatavilla korjauspäivitystä. Zerodium tarjosi viime vuonna miljoonaa dollaria iOS 9 -käyttöjärjestelmän haavoittuvaisuuksien paljastajalle. Wired-lehden mukaan summaa on nostettu sekä iOS 10 että Android 7 -käyttöjärjestelmien tapauksissa, sillä kummankin tietoturva on parantunut edeltäviin versioihin verrattuna.