Älä heitä itävää valkosipulia roskiin – terveellisempää kuin tuore

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Itävää valkosipulia pidetään yleensä jo huonona ja parhaat päivänsä nähneenä, minkä vuoksi itävät valkosipulit päätyvätkin usein roskiin. Tutkijat ovat kuitenkin nyt paljastaneet, että itävällä valkosipulilla on vieläpä paljon enemmän hyviä terveysvaikutuksia kuin tuoreella.

Science Daily -sivuston mukaan itävän valkosipulin syöminen tekee hyvää etenkin ihmisen sydämelle. American Chemical Society -yhteisön tutkijoiden mukaan viisi päivää itänyt ja vihreää versoa kasvava valkosipuli sisälsi paljon enemmän hyviä antioksidantteja kuin tuoreet valkosipulinkynnet.

Tutkija Jong-Sang Kim on tyytyväinen siitä, että moni ihminen tietää tänä päivänä valkosipulin terveydellisistä hyödyistä. Valkosipulia pystyttäisiin kuitenkin hyödyntämään kauemmin jos kaikki tietäisivät, että sitä pystyy ja kannattaa käyttää etenkin silloin kun se jo itää. Itäneessä valkosipulissa oli moninkertainen määrä antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään syöpää, alentavat kolesterolia, vähentävät sydänsairausten riskiä ja alentavat verenpainetta.