Tätä mieltä Google on Euroopan maista: ”Suomi on…”

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset etsivät tietoa mitä erikoisimmista asioista Googlen avulla. Ihmisten kirjoittamia hakusanojakin kummallisemmiksi osoittautuvat usein Googlen itse ehdottama jatko henkilön kirjoittamalle haulle. Nyt Citybase Apartments -sivusto on tehnyt kuvan, jossa näkyy mitä mieltä Google on Euroopan maista.

Google ennustaa lisättäviä sanoja hakuun aina sen perusteella mitä ihminen kirjoittaa, millaisia hakuja hän on tehnyt aiemmin, ja mitä muut ihmiset eniten hakevat koskien henkilön kirjoittamaa sanaa. Näillä perusteilla katsottiin mitä Google ehdottaa, kun hakukenttään kirjoitetaan esimerkiksi ”Suomi on”.

Kuvassa näkyy mitä Google ehdottaa ihmisten hakujen perusteella kuvailemaan kutakin Euroopan maata. Hakujen ja ennakoivan täytön mukaan Suomi on japanilainen keksintö, Kroatia on uusi Ibiza, Ranska on pekonia ja Wales on parempi kuin Englanti.