Photoshoppaus johti paniikkiin yliopistolla – opiskelijat aseistautuivat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on levinnyt viime viikkojen aikana todellinen pellepaniikki. Vaikka viranomaiset ovat pidättäneet lukuisia klovnipuvuissa ihmisiä pelotelleita henkilöitä, ovat hysteriaa synnyttäneet myös pelkiksi huhuiksi ja huijauksiksi osoittautuneet tapaukset.

Tennesseen osavaltiossa sijaitsevassa Belmontin yliopistossa jahdattiin keskiviikkona 4. lokakuuta kuvitteellista pellea. Yksi koulun oppilaista jakoi Facebookissa kuvan kampuksella seisovasta pellestä. Kuva johti suoranaiseen paniikkiin yliopistolla.

Osa oppilaista lähti etsimään klovnia ympäri kampusta, aseistautuen muun muassa golfmailoilla. Osa oppilaista puolestaan lukittautui asuntoihinsa pellekauhun vallassa. Lopulta paikalle hälytettiin myös poliisit.

Viranomaiset eivät kuitenkaan löytäneet jälkeäkään pellestä. Myöhemmin klovnia esittäneen kuvan jakanut opiskelija myönsi Reddit-sivustolla kyseessä olleen pelkkä väitettyjen pellehavaintojen inspiroima huijaus. Hän oli lisännyt pellen otokseen Photoshop-kuvankäsittelyohjelmalla.

– Aliarvoin pahimman kerran hysterian voiman, ja juttu riistäytyi käsistä. Pyydän vilpittömästi anteeksi kaikille, joiden olon tein epämukavaksi tai joihin virheeni vaikutti muulla tavalla, opiskelija kertoo paikallisen The Tennesean -lehden mukaan.