Tällainen olisi 11-vuotiaan tytön äitiyspakkaus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tiistaina 11. lokakuuta vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Tyttöjen päivänä käynnistetään yleensä erilaisia kampanjoita, joiden avulla tuodaan esille eri maissa asuvien tyttöjen kohtaamia haasteita. Nyt hyväntekeväisyysjärjestö Plan on julkaissut videon, joka herättää ajatuksia lapsiäitiydestä.

Lapsiäitiys terminä tarkoittaa lasta, joka on tullut nuoresta iästään huolimatta äidiksi. Lapsiäidit ovat iältään alle 15-vuotiaita eli vielä lapsia itsekin, ja heitä on maailmassa jo noin kaksi miljoonaa. Plan International Suomi -kanavan julkaisemalla videolla nähdään miltä 11-vuotiaana äidiksi tulleen lapsen saama äitiyspakkaus näyttäisi.

Pakkaus sisältäisi sängyn sekä lapselle että äidille, koska yleensä perhe häpeän vuoksi hylkää nuorena äidiksi tulleen tyttärensä. Laatikossa olisi myös rokotukset ja leluja sekä vauvalle että lapsiäidille, että myös äiti voi vielä jatkaa leikkimistä. Laatikko sisältäisi näiden lisäksi Näin hoidat lastasi -nimisen kuvakirjan, koska monikaan lapsiäiti ei osaa lukea.