Ronald McDonald vedettiin julkisuudesta – syynä Yhdysvaltojen pellepaniikki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloista kantautuneet tapaukset ihmisiä säikyttelevistä pelleistä ovat johtaneet yllättävään päätökseen suositun pikaruokaketjun taholta. McDonald’s -ravintolaketjun maskotti, Ronald McDonald, on nimittäin vetäytynyt julkisuudesta.

Pikaruokaketjun johtokunta on päättänyt vähentää McDonald’sin kuuluisan maskotin esiintymisiä ainakin toistaiseksi. Yhtiö kertoi Associated Press -uutistoimistolle syynä olevan Yhdysvltojen pellehavainnoista johtuva tämänhetkinen ilmapiiri.

Ronald McDonald -pelle on esiintynyt McDonald’sin mainoksissa, ravintoloissa ja erilaisissa tilaisuuksissa 1960-luvulta lähtien. Ihmisiä pelotelleista klovneista on tehty havaintoja ympäri Yhdysvaltoja elokuusta lähtien. Paikalliset viranomaiset ovat pidättäneet pelleiksi pukeutuneita häiriköitä, mutta osa tapauksista on paljastunut myös huijauksiksi.