Tulevaisuuden moottoripyörä ei kaadu – kommunikoi autojen kanssa

Autot Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moottoripyöriä on ollut Suomessa 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Ensimmäiset moottoripyörät olivat Saksassa valmistettuja bensiinikäyttöisiä kulkuneuvoja. Nyt saksalainen Bayerische Motoren Werke AG, eli BMW visioi tulevaisuuden moottoripyörien ominaisuuksia.

CNN Money kertoo tulevaisuuden moottoripyörien olevan itsestään tasapainossa pysyviä kulkuneuvoja, joiden kuljettajien ei tarvitse käyttää kypärää tai suojavarusteita.

Tuulelta ja hyönteisiltä suojaavat älylasit riittävät motoristin varusteeksi. BMW:n suunnittelijat ennustavat, että tulevaisuudessa moottoripyörät on varustettu sähköisellä turvakehikolla, joka kommunikoi muiden ajoneuvoissa olevien antureiden kanssa. Sama ominaisuus estää moottoripyörän kaatumisen, eikä tukijalkaa tarvitse käyttää kuin kulkupelin virtojen poissa ollessa.

Myös moottoripyörän ohjausmekanismi muuttuu siten, että nopeus määrittelee ohjaamiseen käytettävän voiman. Toisin sanoen kovassa vauhdissa joutuu kääntämään enemmän etupyöriä – tai oikeastaan moottoripyörän runkoa, sillä tulevaisuuden malleissa ei ole etupyörän niveliä.

Insinöörit eivät paljastaneet, kuinka kauas tulevaisuuteen pitää mennä, että BMW:n visioimia ajoneuvoja voi nähdä liikenteessä. Tulevaisuudessa myös moottoripyörien pääasiallinen voimanlähde on sähkömoottori.