ISIS käytää pommeilla varustettuja UAV-lennokkeja aseina

Ohhoh! · Tim Isokivi

Terroristijärjestö ISISin tiedetään käyttäneen kaupallisia UAV-koptereita tiedustelutarkoituksiin, mutta nyt laitteita on myös alettu aseistamaan. Tuoreen tapauksen perusteella järjestö on ryhtynyt varustamaan kauko-ohjattavia lennokkeja räjähteillä.

Kurditaistelijat ampuivat taannoin alas pienen UAV-lennokin Pohjois-Irakissa. Lennokki räjähti, tappaen samalla kaksi kurdisotilasta. New York Times -lehden mukaan räjähteet oli naamioitu laitteen patteriksi.

Toisessa taannoisessa tapauksessa ISIS lähetti räjähteillä varustetun UAV-kopterin hyökkäämään tarkastusasemaan Irakissa. Laite ei onnistunut tappamaan ketään, mutta se aiheutti tuhoja rakennuksille.

Kauko-ohjattavilla lennokeilla tehtävien iskujen pelätään lisääntyvän tulevaisuudessa. Niitä helpottavat yhä raskaampien lastien kantamiseen ja pidempien matkojen lentämiseen kykenevien harrastajalennokkien yleistyminen.