Matkailijat äänestivät: Maailman paras ravintola sijaitsee Espanjassa

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

TripAdvisorin käyttäjät ovat valinneet maailman parhaaksi ravintolaksi espanjalaisen Martin Berasategui -ravintolan. Kyseessä on pääkokin nimeä kantava kolmen Michelin tähden illallisravintola Espanjan San Sebastianissa. Suomalaiset ravintolat eivät päässeet kymmenen parhaan joukkoon.

Maailmalla matkanneiden TripAdvisor-palvelua käyttäneiden mukaan viisi maailman parasta ravintolaa löytyy Euroopasta. Toiseksi tuli ranskalainen Maison Lameloise, kolmanneksi L’Auberge de I’lll, neljänneksi brittiläinen Le Manoir Aux Quat’Saisons ja viidenneksi italialainen Ristorante Don Alfonso.

Martin Berasategui -voittajaravintola on saanut asiakkailtaan yli 800 kertaa viisi tähteä arvosteluksi. Martin Berasategui on toiminut ravintoloitsijana 20-vuotiaasta saakka, ja hän sai ensimmäisen Michelin tähtensä 25-vuotiaana. Hänellä on nykyään menestyneitä ravintoloita ympäri maailmaa.