Herkullisia uutisia urheilijoille – suklaa parantaa suorituskykyä

Lifestyle Ruoka Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialaisessa Deakinin yliopistossa on tehty tutkimus, jonka mukaan tumman suklaan säännöllinen nauttiminen parantaa urheilijoiden suorituksia merkittävästi. Tutkimukseen osallistui yhdeksän miespyöräilijää, ja he nauttivat 40 grammaa tummaa suklaata kahden viikon ajan. Tulokset puhuivat puolestaan.

Pyöräilijät testasivat suorituskykyään ennen ja jälkeen tumman suklaan syömisen. Muut elintavat pysyivät samoina. Kahden viikon jälkeen miesten hapenottokyky, keuhkojen kapasiteetti sekä aika ja matka paranivat peräti 17 prosenttia suklaakuurin aikana. Miehet söivät päivittäin tummaa ja rikasta suklaata 40 grammaa.

Tutkijat arvelevat, että urheilijat hyötyvät kaakaopavuissa olevista ainesosista, jotka edistävät verenkiertoa ja siten keho tarvitsee vähemmän happea liikuntasuorituksen aikana. Tummasta suklaasta on hyötyä etenkin kestävyyslajeissa, kuten maratonilla. Tutkimus julkaistiin Deakinin yliopiston nettilehdessä.