Oletko yösyöppö? Vaihda sipsit popcorniin ja jäätelö jogurttiin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä luulee, että terveelliset ruoat ovat pahanmakuisia ja tylsiä. Todellisuudessa marjojen kanssa nautittu maustamaton jogurtti saattaa maistua jopa paremmalta kuin pitkälle prosessoitu ja sokerilla kyllästetty jäätelö. Mikäli kärsii pohjattomasta vatsasta etenkin iltaisin, kannattaa epäterveelliset herkut vaihtaa matalakalorisiin vaihtoehtoihin.

PureWow-sivusto on nyt listannut seitsemän yösyöpön annosta, mitkä voi korvata terveellisemmällä, mutta yhtä hyvänmakuisella vaihtoehdolla. Tällöin iltanapostelu ei rasita vyötärönseutua yhtä paljon. Tuhtien voileipien sijaan kannattaa kokeilla paahdettua kokojyväleipää, jonka päälle on levitetty avokadoa. Myös keitetty kananmuna sopii leivän korvaajaksi, jos haluaa vatsansa kylläiseksi. Sipsit voi korvata popcorneilla ja pitsan muutamalla juustokuutiolla.

Muromyslit ovat yleensä sokerilla kyllästettyjä ja ne kannattaa vaihtaa suosiolla vähäkalorisempaan ja kuitupitoisempaan vaihtoehtoon. Muffinssit ja pullat voi korvata banaanilla ja lusikallisella maapähkinävoita. Maustamaton jogurtti on erinomainen tuote, josta voi pienellä vaivalla tuunata herkullisia makuja marjojen ja hedelmien avulla.