Hopean puhdistus kotikonstein – paras puhdistusaine löytyy jääkaapista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hopeaesineisiin alkaa muodostumaan ajan myötä tummumia, joiden poistaminen voi olla välillä vaikeaa. Hopean kiillottamiseen löytyy monia ammattimaisia aineita, mutta niistä yksinkertaisin löytyy kuitenkin hyvällä todennäköisyydellä ihmisten jääkaapista jo valmiiksi.

Hopeaa pystyy kiillottamaan ketsupin avulla, minkä lisäksi hopeaan kerääntynyt lika ja tummumat lähtevät tehokkaasti ketsupin avulla. Ketsupin sisältämän viinietikan ja tomaatin yhdistelmä tekee ketsupista todella hapanta, mikä on todella ihanteellinen ominaisuus hopean tummumien poistamista ajatellen.

Useimmat hopeakorut sisältävät kuparia, joka lopulta aiheuttaa hopeaan tummumia. Ketsuppi on kuitenkin mainio ase tummumia kohtaan juuri siitä syystä, että se poistaa Daily Mail -lehden mukaan kuparia tehokkaasti.