Näin palaudut kovasta treenistä: Vältä alkoholia ja nuku hyvin

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kovan treenin tekeminen pitkän tauon jälkeen voi tuntua mukavalta itsensä rankaisemiselta varsinkin silloin jos edellisestä kuntosalilla rehkimisestä on jo yli kuukausi aikaa. Tämä kostautuu kuitenkin nopeasti niin kipeillä lihaksilla, että seuraavana päivänä ei ole pystyä nousemaan edes sängystä ylös.

Lihasten kipeytymistä pystyy kuitenkin hoitamaan ja estämään, minkä lisäksi kipeytyneiden lihasten palautumista voidaan nopeuttaa muutamilla konsteilla. FitStyleLife-sivuston mukaan paras konsti on pitkät yöunet, jotka ovat todella tärkeässä asemassa palautumisen kannalta. Yöunien aikana lihakset korjaavat itseään ja aloittavat palautumisprosessin.

Proteiinin saamisesta kannattaa myös huolehtia jo ennen treeniä, treenin jälkeen ja ennen nukkumaan menemistä. Näin lihakset palautuvat nopeammin eivätkä välttämättä tule edes niin kipeäksi kuin tyhjällä vatsalla treenatessa.

Jos lihakset kipeytyvät todella araksi, kylmä ja kuuma auttavat useammissa tapauksissa. Lihaksia jäähdytellään ensin jääpalapussilla tai muulla kylmällä, minkä jälkeen ne lämmitetään kuumalla vedellä. Tämä hoito kannattaa toistaa muutaman kerran parhaan lopputuloksen saamiseksi. Venytteleminen ja lihaksen rullaaminen vaahtomuovirullalla voi myös auttaa lihaksen palautumiseen.

Kovan treenin jälkeen kannattaa välttää alkoholia, koska sen aiheuttama nestehukka saa lihakset tuntumaan entistä kivuliaammilta. Alkoholin juomisen sijaan kannattaa syödä terveellisesti ja käydä palauttavalla kävelylenkillä mikäli lihaskivun helpottaminen tuntuu mukavammalta vaihtoehdolta kuin juhliminen.