Raju onnettomuus videolle – BASE-hyppääjä törmäsi liitopuvulla puuhun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laskuvarjohyppääjät ja liitopukujen käyttäjät ovat tottuneet uhmaamaan vaaraa, mutta joskus kokeneimmatkin hurjapäät joutuvat onnettomuuksiin. BASE-hyppääjä Eric Dossantos joutui taannoin sairaalaan törmättyään puuhun Ranskassa.

Dossantos oli liitämässä puvullaan Chamonixin vuoristomaisemissa. Virhearvionnin ansiosta hän törmää suoraan puuhun. Useita luitaan murtanut mies heräsi onnettomuuden jälkeen sairaalavuoteelta.

– Vasta viimeisten viiden sekunnin aikana tajusin alapuolellani olleiden puiden tulevan lähemmäs minua kuin odotin tai halusin, Dossantos kuvailee Top Gun Base -sivustolle.

BASE-hyppääjän vauhti kiihtyi lennon aikana noin 145 kilometrin tuntivauhtiin. Onnettomuuden seurauksena mies oli maannut metsässä tajuttomana kolmen tunnin ajan ennen pelastajien saapumista paikalle. Hengenlähtö oli siis tässä tapauksessa erittäin lähellä.