Raju onnettomuus videolle – BASE-hyppääjä törmäsi liitopuvulla puuhun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laskuvarjohyppääjät ja liitopukujen käyttäjät ovat tottuneet uhmaamaan vaaraa, mutta joskus kokeneimmatkin hurjapäät joutuvat onnettomuuksiin. BASE-hyppääjä Eric Dossantos joutui taannoin sairaalaan törmättyään puuhun Ranskassa.

Dossantos oli liitämässä puvullaan Chamonixin vuoristomaisemissa. Virhearvionnin ansiosta hän törmää suoraan puuhun. Useita luitaan murtanut mies heräsi onnettomuuden jälkeen sairaalavuoteelta.

– Vasta viimeisten viiden sekunnin aikana tajusin alapuolellani olleiden puiden tulevan lähemmäs minua kuin odotin tai halusin, Dossantos kuvailee Top Gun Base -sivustolle.

BASE-hyppääjän vauhti kiihtyi lennon aikana noin 145 kilometrin tuntivauhtiin. Onnettomuuden seurauksena mies oli maannut metsässä tajuttomana kolmen tunnin ajan ennen pelastajien saapumista paikalle. Hengenlähtö oli siis tässä tapauksessa erittäin lähellä.

Uusimmat