Siristä tehdään nyt henkilökohtaista avustajaa – vaikutusalue laajenee

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siri on iOS-laitteiden avustaja, joka ottaa vastaan äänikomentoja. Bloomberg-sivusto on nyt paljastanut, että Siri tulee toimimaan iPhonen ja iPadin omistajien henkilökohtaisena avustajana, joka ottaa aktiivisesti käskykomentoja vastaan. Sirin avulla voi kokonaan kontrolloida älylaitteita kolmen vuoden kuluessa.

Teknologiajätti Applella on parhaillaan menossa hanke, jonka kulkee koodinimellä Invisible Hand, eli näkymätön käsi. Prototyypissä tetsataan, kuinka puhelimen ja tablettitietokoneiden erilaisia ominaisuuksia voi hallita pelkästään Sirin ja sen vastaanottamien käskyjen avulla.

Nykyisin Sirin avulla voi kontrolloida tiettyjä sovelluksia. Tulevaisuudessa avustaja voisi hallita käskyjen kautta koko laitetta ilman, että sovellusta tarvitsee avata erikseen. Sirin avulla voi esimerkiksi avata tietyn nettisivuston ja jakaa sen ystäville sosiaaliseen mediaan. Sen avulla voi printata artikkeleita pelkällä käskykomennolla tai pyytää apua kesken sovelluksen käyttämisen. Tulevaisuudessa Sirin ominaisuuksia on tarkoitus laajentaa myös kolmannen osapuolen laitteistoihin, kuten kodin valaistukseen ja turvajärjestelmiin.