Koulu kielsi värikkäät alusvaatteet – vain valkoiset sallitaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joissakin opinahjoissa on otettu käyttöön koulupuvut, jolloin oppilaiden ulkoasut muistuttavat säntillisesti toisiaan. Koulu laatii yleensä ohjeistuksen sallitusta vaatetuksesta, minkälaiset asukokonaisuudet oppilaille sopii. Japanilainen yläaste on mennyt asian kanssa erittäin pitkälle.

RocketNews24-sivusto kertoo, että japanilaisten koulupukusäädökset voivat olla todella tarkkaan määriteltyjä.

Sivuston haastattelena Atsuko Kaizu kertoo tokiolaisesta yläasteesta, jonka ohjeistuksessa lukee: ”Muista hygienia ja pukeudu aina valkoisiin alusvaatteisiin. Älä pue värillisiä tai kuviollisia alusvaatteita”.

Moni pohtii, mitä merkitystä koulupuvun alla olevilla alusvaatteilla on ja tarkastaako kukaan niitä? Kerroimme taannoin brittiläisen koulun tekemästä ratsiasta, jossa opiskelijoiden käyttämien koulupukujen säännömukaisuus tarkastettiin. Peräti 215 oppilasta joutui kotiin kesken koulupäivän sääntörikkomusten vuoksi.