Uudet kengät nopeasti mukaviksi – laita ne pakastimeen!

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet naiset ostavat itselleen syksyn ja talven lähestyessä uudet saapikkaat. Korolliset saappaat voivat näyttää kauniilta, mutta yleensä niiden sisään ajaminen on yhtä tuskaa. Saappaita tulisi pienestä epämukavuudesta huolimatta pitää jalassa kivusta ja särystä huolimatta ennen kuin ne alkavat kunnolla istumaan jalkaan.

Prosessia pystyy kuitenkin Daily Mail -lehden mukaan nopeuttamaan nikseillä, jotka toimivat myös esimerkiksi miesten jämäkkiin nahkaisiin talvimaihareihin. Ensimmäinen keino on venyttää kenkiä rullaamalla niiden sisään sukkia, jotka saavat tiukan nahkan antamaan hieman periksi.

Saappaita voi myös lämmittää hiustenkuivaajalla, koska lämmin ilma auttaa pehmentämään nahkaa. Lämmittämisen aikana saappaiden tulee olla henkilöllä jalassa mieluiten niin, että jalassa on myös paksut sukat lämmön hyödyn maksimoimiseksi.

Toinen ääripää on jäädyttää kengät pakastimessa. Kenkien jäädyttäminen on yksi nopeimmista keinoista tehdä nahkasaappaista hetkessä paljon mukavammat jalkaan. Kenkien sisään tulee laittaa pakastepussit, jotka on täytetty vedellä. Kun kengät ovat pakastimessa yön yli, sisään jätetty vesipussi jäätyy ja laajenee pakottaen kengän nahan antamaan periksi ja pehmenemään nopeammin.