Vine-sovellus lopetettiin – perustajat tekivät heti peliliikkeen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vine-käyttäjien järkytykseksi suositun sovelluksen ilmoitettiin taannoin yllättäen tulevan tiensä päähän. Vinen sulkeminen tulee tapahtumaan portaittain, ja käyttäjillä on vielä mahdollisuus ladata luomansa videot talteen ennen niiden lopullista häviämistä.

Vine-fanien iloksi sovelluksen luojat ovat kuitenkin julkaisseet uuden Hype-sovelluksen, joka on tarkoitettu edeltäjänsä tapaan omien videoiden jakamiseen. Uutuussovelluksen pääpaino on tosin livenä lähetettävissä videoissa. Techcrunch-sivuston mukaan käyttäjät voivat lisätä live-videoihinsa esimerkiksi musiikkia, valokuvia ja gif-animaatioita.

Vielä kehittelyasteella oleva Hype muistuttaa siis hieman Periscope-sovellusta ja Facebook Liveä. Uuden sovelluksen taustalla ovat Vinen perustajiin kuuluneet Rus Yusupov ja Colin Kroll. Hype on toistaiseksi ladattavissa vain iOS-laitteille, mutta sen luvataan saapuvan pian myös Android-käyttäjille.