NASA vahvisti: Apollo 12 vei Playboy-alastonkuvia Kuuhun

Viihdeuutiset · Stara.fi

1960-luvulla ihmiskunta seurasi tiiviisti kuinka ihminen kävi Kuussa ensimmäisen kerran. Kerta ei jäänyt ainoaksi, mutta seuraavat projektit eivät enää saaneet niin massiivista mediakohua aikaiseksi. Marraskuussa 1969 Apollo 12 suuntasi Kuuhun mukanaan Charles ”Pete” Conrad, Alan Bean ja Dick Gordon.

NASA on sittemmin vahvistanut pitkään velloneet huhut, joiden mukaan jokaisella kolmella astronautilla oli mukanaan Playboy-mallin alastonkuva. Kuvat oli piilotettu astronauttien avaruuspukujen ranteisiin kiinnitettyjen tarkistuslistojen viimeisille sivuille. Jokaisella kolmella astronautilla oli mukanaan yksi alastonkuva.

– Olimme edenneet suunnitelmien mukaisesti noin 2,5 tunnin ajan, kunnes käänsin taas sivua. Siinä hän oli. Siirryin Peten viereen ja näytin hänelle minun kuvaani. Hän näytti minulle hänen. Kikatimme ja nauroimme niin, että ihmiset syyttivät meitä juopottelusta, Alan Bean kertoi Playboy-lehdelle.

Tempauksen takana oli samaan tiimiin kuulunut henkilö, joka oli ennen avaruusaluksen laukaisua käynyt ostamassa lehtipisteestä kasan Playboy-lehtiä ja valokopioinut niistä sopivat kuvat. Sitten hän oli siirtänyt kuvat salaa astronauttien tarkistuslistoihin. Nykyisin NASA on itsekin vahvistanut asian ja julkaissut valokuvat listoista arkistoonsa.